Info

Här hittar du information och svar på de vanligaste frågorna. Om du ändå inte hittar svar på din fråga är du välkommen att ställa den till info@planketgbg.se, eller använda kontaktformuläret på denna sida.

Vad är PlanketGBG
PlanketGBG är en fotografisk utomhusutställning i Göteborg. En dag och en plats för fotografer och allmänhet att mötas på. Utställningen drivs ideellt och utan vinstintresse. Finansiering sker med anmälningsavgifter och stöd av Göteborg&Co och Göteborgs Kulturkalas. Utställningen är öppen för alla, både proffs- och amatörfotografer. Alla är lika välkomna!!!

Tid och datum
Utställningen pågår lördagen den 2 september kl. 12-18. Kom i god tid, cirka 1-2 timmar innan, för att hänga upp dina bilder och få en bra plats. Ta ner dina bilder först efter att utställningen är slut.

Plats
På planket i Nya Allén, utsidan av Trädgårdsföreningen, mellan Bältesspännarparken och Restaurang Trädgår’n. Se karta.

Anmälan
För att vara med och ställa ut anmäler du dig via webbsidan och betalar in anmälningsavgiften på 200 kr. I avgiften ingår också en utställarbok. Det finns 130 platser, så vill du vara säker på att få en plats till utställningen bör du inte dröja för länge med att anmäla dig. Anmäl dig här.

Upphängning och nedtagning
När det gäller plats är det först till kvarn som gäller. Det ska få plats tre utställare mellan varje järnpelare (se bild nedan).

Planket som utställningen hängs på är kulturminnesmärkt. Det innebär att du inte får hänga direkt på planket. Du får inte heller spika eller på något annat sätt förstöra eller ändra på planket. Istället kommer det att sättas upp två rader med plankor längs med planket som du får hänga på.

Plankorna är cirka 5 cm breda. Den nedre sitter omkring 1,5 meter upp från marken, och den övre omkring 2 meter. Plankets höjd är cirka 2,5 meter högt. Det är endast de uppsatta plankorna som du får använda för att hänga dina bilder på. Det kan göras med spik, ståltråd eller liknande. Många väljer att ha med sig någon form av skiva som de monterar på tvärslåarna och hänger sina bilder på.

Planket är cirka 130 meter brett, och är indelat i sektioner med omkring tre meters bredd. Du kommer att dela sektion med två andra utställare. Som utställare får du därför en utställningsyta på cirka 1 meters bredd och 2,5 meters höjd, och inom detta utrymme väljer du helt själv vilka bilder du vill ställa ut. Du väljer själv på vilken plats du vill hänga.

Efter utställningen är slut ska allt material tas ned. Som utställare har du ansvar för att det inte finns något skräp kvar. Fasta papperskorgar kan användas för skräp. Större föremål får du ta med hem igen. Vi kommer att sätta upp lite sopsäckar, men var och en tar hand om sitt eget skräp. Ingenting får lämnas kvar!

Utställarbok
Alla som ställer ut på planket får möjlighet att vara med i utställarboken. Ett exemplar av boken ingår i anmälningsavgiften, och ytterligare exemplar kommer också att kunna köpas. Även böcker från tidigare år kommer att finnas till försäljning. Perfekt present till släkt och vänner! Här hittar du mer information om hur du skickar in din bild. Boken får du i samband med utställningen genom att komma fram till oss i det vita tältet.

Väder
Vädret kan variera lite i augusti, och det är lite av spänningen med en utomhusutställning. Är du rädd om dina bilder bör du därför fixa någon typ av regnskydd.

Parkering
Parkering är inte tillåtet utefter allén eller utanför Trädgårdsföreningen, och du får därför inte heller stanna till där för att lasta av material. Det finns bra parkeringsmöjligheter i närheten istället (Trädgår’n eller Heden).

Om du får förhinder
Har du anmält dig och betalt in anmälningsavgiften, men får förhinder och därför inte kan ställa ut, uppskattar vi om du hör av dig så snart som möjligt, så kanske någon annan fotograf får möjlighet att ställa ut istället. Om du avanmäler dig innan anmälningstiden har gått ut (30 juni) betalar vi tillbaka anmälningsavgiften. Skicka i så fall ett mail till anmalan@planketgbg.se

Scroll to top