Info

Här hittar du information och svar på de vanligaste frågorna. Om du ändå inte hittar svar på din fråga är du välkommen att ställa den till info@planketgbg.se, eller använda kontaktformuläret på denna sida.

Vad är PlanketGBG
PlanketGBG är en fotografisk utomhusutställning i Göteborg. En dag och en plats för fotografer och allmänhet att mötas på. Utställningen drivs ideellt och utan vinstintresse. Finansiering sker med anmälningsavgifter och stöd av Göteborg&Co och Göteborgs Kulturkalas. Utställningen är öppen för alla, både proffs- och amatörfotografer. Alla är lika välkomna!!!

Tid och datum
Utställningen pågår lördagen den 2 september kl. 11-17. Kom i god tid, cirka 1-2 timmar innan, för att hänga upp dina bilder och få en bra plats. Ta ner dina bilder först efter att utställningen är slut.

Plats
I parken på Järnmalmsgatan ute på Ringön. Se karta.

Anmälan
För att vara med och ställa ut anmäler du dig via webbsidan och betalar in anmälningsavgiften på 200 kr. I avgiften ingår också en utställarbok. Det finns 130 platser, så vill du vara säker på att få en plats till utställningen bör du inte dröja för länge med att anmäla dig. Anmäl dig här.

Upphängning och nedtagning

Upphängning och nedtagning
När det gäller plats är det först till kvarn som gäller. Det ska få plats tre utställare mellan varje järnpelare (se bild nedan).

Trädgårdsföreningen har tyvärr avslagit Göteborg &och Co´s ansökan om att använda planket framöver för vår fotouställning, PlanketGBG. Vi har verkligen gjort ALLT för att få dem att tänka om, men det är bom stop nej. Väldigt synd och otroligt tråkigt att få det beskedet så här sent. Anledningen är att de har lagt så mycket pengar på att renovera staketet och vill därför inte att det hängs upp något då de är rädda för att det kan få människor att börja häfta upp affischer med mera som man har gjort tidigare.

Vi kommer istället att vara med på Ö-festen ute på Ringön. Som ni ser nedan kommer vi att vara i en av parkerna samt på en parkering mitt emot parken. Gatan kommer att vara bilfri förutom exempelvis Food trucks eller liknande.              

Vi har fixat byggstaket (2m höga och 2,2 m breda) som vi kommer att hänga upp planket på och på så sätt kan vi vara på båda sidorna av stängslet. Vi kommer då exvis att sätta staketet mitt i gången som ni ser i parken ovan och då får man gott om utrymme på båda sidorna för besökarna. Detsamma gäller sedan på parkeringen där ni ser att det delvis är skugga. Bilden är tagen ca 12.00.

Nedan ser ni det staket som kommer att användas och det är två utställare på varje sida som gäller och staket kommer att sitta ihop och vara ca 37 m långt.

Vi kommer troligen sätt upp staketet dagen innan så det är klart.  Men, vi återkommer med mer info om transport, parkering osv längre fram när vi vet mer.

Efter utställningen är slut ska allt material tas ned. Som utställare har du ansvar för att det inte finns något skräp kvar. Fasta papperskorgar kan användas för skräp. Större föremål får du ta med hem igen. Vi kommer att sätta upp lite sopsäckar, men var och en tar hand om sitt eget skräp. Ingenting får lämnas kvar!

Utställarbok
Alla som ställer ut på planket får möjlighet att vara med i utställarboken. Ett exemplar av boken ingår i anmälningsavgiften, och ytterligare exemplar kommer också att kunna köpas. Även böcker från tidigare år kommer att finnas till försäljning. Perfekt present till släkt och vänner! Här hittar du mer information om hur du skickar in din bild. Boken får du i samband med utställningen genom att komma fram till oss i det vita tältet.

Väder
Vädret kan variera lite i augusti, och det är lite av spänningen med en utomhusutställning. Är du rädd om dina bilder bör du därför fixa någon typ av regnskydd.

Parkering
Järnmalmsgatan kommer att vara avstängd för parkering men man kommer att kunna parkera på sidogatorna.

Om du får förhinder
Har du anmält dig och betalt in anmälningsavgiften, men får förhinder och därför inte kan ställa ut, uppskattar vi om du hör av dig så snart som möjligt, så kanske någon annan fotograf får möjlighet att ställa ut istället. Om du avanmäler dig innan anmälningstiden har gått ut (30 juni) betalar vi tillbaka anmälningsavgiften. Skicka i så fall ett mail till anmalan@planketgbg.se

Scroll to top